Izjava o privatnosti

Autopromet d.d. prepoznaje važnost zaštite osobnih podataka te čuva privatnost posjetitelja svojih stranica.
Sve informacije koje posjetitelj pošalje ili su automatski zabilježene koriste se isključivo u skladu s ovom izjavom odnosno Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka, Zakonom o provedbi Uredbe o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkim komunikacijama.
Ovom izjavom o zaštiti osobnih podataka definiraju se postupci prikupljanja i obrađivanja vaših osobnih podataka. Molimo vas da sljedeće odredbe pažljivo pročitate kako biste razumjeli naše namjere i postupke koji se odnose na vaše osobne podatke. Posjetom internet stranice www.autopromet.hr i davanjem vaših informacija pod okolnostima koje su u nastavku opisane, dajete svoju suglasnost na postupke koji su sadržani u ovoj izjavi.

Prikupljanje osobnih podataka
Informacije koje nam dajete uključuju osobne podatke koje ste dobrovoljno unijeli u okviru naše internet stranice prilikom postavljanja raznih upita o prodaji autobusnih karata, servisu vozila, tehničkom pregledu ili prilikom ulaganja prigovora na uslugu. Informacije koje nam dajete, mogu uključivati: ime, prezime, adresu elektroničke pošte i broj telefona.
Prilikom vašeg posjeta na naše Internet stranice i korištenja naše wi-fi usluge u autobusu, osobni podaci koje pri tome automatski bilježe tehnički uređaji ne obrađujemo.
Naše web stranice sadrže linkove na druge web stranice koje nisu u našem vlasništvu (npr. na web stranicu Autotransa d.d. za potrebe kupnje autobusnih karata). Takve stranice posjeduju vlastite izjave o privatnosti za čiji sadržaj Autopromet ne preuzima odgovornost, međutim ovako primljene informacije možemo kombinirati s osobnim podacima koje nam neposredno dajete, radi obrade u svrhu obavljanja prijevoza.

Osjetljivi osobni podaci
Ne prikupljamo i ne obrađujemo, u bilo kakve svrhe, posebne kategorije osobnih podataka ili osjetljive osobne podatke.

Korištenje internetske stranice od strane maloljetnika
Upozoravamo da se sve obrade osobnih podataka smiju koristiti isključivo od osoba koje su navršile 16 godina života. Zabranjuje se korištenje sustava i alata te iz toga proizašle obrade podataka korisnika ispod te dobne granice bez odgovarajuće privole roditelja / skrbnika. Ako unatoč tome dođe do obrade podataka, istu ćemo obustaviti čim za nju saznamo te podatke takvih osoba izbrisati.

Kolačići
Naše stranice koriste kolačiće kako bismo vas razlikovali od ostalih korisnika koji posjećuju našu stranicu. Ovo nam pomaže da vam osiguramo što bolje korisničko iskustvo u pretraživanju te nam omogućuje da kontinuirano unapređujemo naše stranice. Za detaljnije informacije o kolačićima koje koristimo i svrsi njihovog korištenja pogledajte našu Politiku kolačića.
Možete isključiti kolačiće promjenom postavki vašeg web preglednika (browsera) u svakom trenutku. Ako ne pristanete na uporabu kolačića, funkcionalnost naše internet stranice možda neće biti potpuna.

Prosljeđivanje osobnih podataka
Vaše osobne podatke koje prikupljamo na našoj Internet stranici koristimo isključivo za vlastite potrebe te ih ne prosljeđujemo trećim stranama, osim na zahtjev ovlaštenih državnih organa.

Pravna osnova korištenja osobnih podataka

Informacije koje nam dajete
Koristimo Vaše osobne podatke u svrhu kako slijedi:
Svrha obrade: Odgovaranje na postavljene upite, prijedloge i prigovore
Pravna osnova za obradu: Legitimni interes

Informacije koje prikupljamo iz drugih izvora
Vaše osobne podatke koje prikupljamo iz drugih izvora koristimo u svrhu kako slijedi:
Svrha obrade: Usluga prijevoza
Pravna osonova za obradu: Zakonska osnova

Zadržavanje podataka
Nećemo zadržavati Vaše podatke duže nego što je potrebno da bismo ispunili svrhu za koju prikupljamo te osobne podatke, osim ako je to naša zakonska obveza.

U tablici niže navodimo rokove koliko dugo čuvamo osobne podatke korisnika koji koriste naše usluge putem weba.
Informacije o putnicima
Putnikovi upiti o uslugama: 1 godina
Korespondencija s putnicima temeljem uloženih prigovora - reklamacija: 1 godina
Evidencija prigovora:2 godine

Zaštita informacija
Primjenjujemo prikladne administrativne, tehničke i organizacijske mjere zaštite kako bismo zaštitili vaše osobne podatke koji su pod našom kontrolom od neovlaštenog pristupa, prikupljanja, korištenja, otkrivanja, kopiranja, prepravljanja ili stavljanja na raspolaganje. Također, poduzimamo potrebne mjere kako bi osigurali da svaki pružatelj usluga, kojega uključimo u obrađivanje Vaših osobnih podataka u naše ime, poduzme tehničke i organizacijske mjere za zaštitu takvih osobnih podataka.

Međunarodni prijenos informacija
Trenutno ne vršimo prijenos Vaših osobnih podataka u treće zemlje izvan EEA.

Ažuriranje ove Izjave o zaštiti osobnih podataka
S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka, kao odgovor na promjene u zakonima, tehnici ili razvoju poslovanja.
Kada je ova Izjava o zaštiti osobnih podataka posljednji put ažurirana možete vidjeti provjerom „Datuma ažuriranja'' koji je prikazan na vrhu ove Izjave.

Vaša prava zaštite podataka
Imate sljedeća prava zaštite podataka:
Ako želite pristupiti, ispraviti, ažurirati ili zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka, ili prigovoriti na obrađivanje Vaših osobnih podataka, tražiti od nas da ograničimo obrađivanje Vaših osobnih podataka ili zahtijevati prenosivost Vaših osobnih podataka, to možete u bilo kojem trenutku putem kontakta koji se nalaze na dnu ove stranice.
Odgovorit ćemo na sve zahtjeve koje primimo od korisnika naših usluga, sa željom da zaštitimo prava naših korisnika usluga na zaštitu njihovih podataka, u skladu sa važećom regulativom o zaštiti podataka koja je u primjeni.

Informacije o Izjavi o zaštiti osobnih podataka
Ako imate bilo kakva pitanja ili pritužbe na ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka ili na korištenje Vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati:

  • putem elektroničke pošte: autopromet@ka.t-com.hr

  • putem telefona: +385 47 613 456

  • poštom na adresu: Autopromet d.d., Ladihovićeva 5, 47240 Slunj

  • putem telefonske linije na broj telefona +385 (0)72 660 660

Imate pravo na žalbu u vezi našeg prikupljanja i korištenja vaših osobnih podataka koju možete uputiti na adresu Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14 HR - 10 000 Zagreb, Tel. 00385 (0)1 4609-000, Fax. 00385 (0)1 4609-099 e-mail: azop@azop.hr.